top of page

INSPIRARE staat voor Gods gave van de Geest,
waarmee hij de gemeente van Jezus Christus leven inblaast
en de wereld vernieuwt.

INSPIRARE wil zijn lezers inspireren met kennis over de evangelische en de charismatische theologie. In het tijdschrift is aandacht voor academisch onderzoek, actuele ontwikkelingen en de charismatische en evangelische geloofspraktijk. Door recensies van recente publicaties binnen het vakgebied blijven lezers up-to-date.

EVEN VOORSTELLEN

Bekijk Inspirare.jpg

INSPIRARE komt vier keer per jaar uit: januari, april, juli, oktober. Elke jaargang telt twee themanummers (april en oktober) en twee ‘losse nummers’. Meer info over het thema of de ‘losse nummers’ verschijnt rond de publicatiedatum op onze website.

 

INSPIRARE is een voortzetting van het blad SOTERIA en GEESTkracht. Het nieuwe tijdschrift INSPIRARE, dat in oktober 2018 van start ging, gaven we vorm met een geheel nieuwe cover én website.

 

Op deze online ontmoetingsplaats vind je regelmatig blogs en artikelen uit ons blad terug die je kunt delen met anderen. Ook kun je via deze site een abonnement op INSPIRARE afsluiten. Klik op de menuknop ABONNEMENT of vul onderaan de pagina je e-mailadres in!

Contact opnemen en artikelen insturen

Voor meer informatie of het insturen van artikelen ter beoordeling, kun je mailen met de redactiesecretaris Ilonka Terlouw: redactie@tijdschriftinspirare.nl

Voor artikelen geldt een maximum van 4000 woorden (inclusief voetnoten), maar het artikel mag ook veel korter zijn. Een Exegetische Verkenning is maximaal 2300 woorden (inclusief voetnoten). Een recensie varieert van 400 woorden (boeken tot 200 blz.) tot maximaal 1000 woorden (bij boeken meer dan 500 blz.). Langere recensies enkel in overleg.​

Boeken ter recensie

Boeken ter recensie zenden aan: Boekenredactie INSPIRARE, p/a Postjesweg 150, 1061 AX Amsterdam

Redactieleden

miranda.jpg

Prof. dr. Miranda Klaver

Hoofdredacteur

Miranda is hoogleraar Antropologie van Religie aan de Vrije Universiteit met een onderzoeksfocus op Charismatich en Pentecostaal Christendom.

2017EvelineVanStaalduine_247x279_tcm238-868737.jpg

Dr. Eveline van Staalduine-Sulman

Eindredacteur

Eveline is hoogleraar Receptiegeschiedenis van de Hebreeuwse Bijbel in de Oudheid aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Teun Cama Parousia Woerden door Dasja Dijkstra van Das Knuss Fotografie_1.JPG

Dr. Teun van der Leer

Boekenredacteur

Teun is voorganger van de Cama Parousia Gemeente in Woerden en docent en onderzoeker aan het baptistenseminarium aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Pasfoto 3 157.JPG

Dr. Ilonka Terlouw

Redactiesecretaris

Ilonka is praktisch theoloog en voorganger in de Protestantse Kerk. In haar proefschrift Real Faith bestudeert ze de betekenis van de  'persoonlijke relatie met Jezus'.  

Reinhard.JPG

Dr. Reinhard van Elderen

Redactielid Praktische Theologie

Na zijn promotie in 1992 werd Reinhard predikant in de Protestantse Kerk. De dienst der genezing, bevrijding, de charismata en de relatie geloof en dagelijks werk vormen zijn aandachtsvelden.

OB 17-09 Stoppels.jpg

Dr. Sake Stoppels

Redactielid Gemeenteopbouw

Sake is lector theologie aan de Christelijke Hogeschool Ede en wetenschappelijk beleidsmedewerker binnen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. 

Benno vd Toren (16)_edited.jpg

Prof. dr. Benno van den Toren

Redactielid

Benno is hoogleraar Interculturele Theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit, Groningen, en eindredacteur van de website African Theology Worldwide.

IMG_8227 Rob.JPG

Rob van Essen 

Redactielid 

Rob was tot 2013 predikant in Protestante Kerk in Den Haag en vanaf 1980 voorzitter van de Nederlandse Lucasorde. 

Marco_Wittenberg.jpg

Dr. Marco Wittenberg

Redactielid

Marco Wittenberg is voorganger van Baptistengemeente
Alphen-Noord in Alphen aan den Rijn en gastdocent aan het baptisten seminarium in Amsterdam.

Harmen_U_de_Vries.JPG

Dr. Harmen U. de Vries

Redactielid

Harmen is gepromoveerd op de dienst der genezing en is predikant in Amsterdam-Buitenveldert (PKN). Zijn primaire interessegebied is de bijbelse theologie

Dominique_Klamer.JPG

Dominique Klamer MA

Redactielid 

Dominique doet promotieonderzoek aan de Protestantse Theologische Universiteit, Amsterdam, op ethiek in de Gereformeerde Scholastiek.

Overige redactieleden

drs. Jan van Helden

dr. Bernhard Reitsma

bottom of page