INSPIRARE staat voor Gods gave van de Geest,

waarmee hij de gemeente van Jezus Christus leven inblaast

en de wereld vernieuwt.

INSPIRARE wil zijn lezers inspireren met kennis over de evangelische en de charismatische theologie. In het tijdschrift is aandacht voor academisch onderzoek, actuele ontwikkelingen en de charismatische en evangelische geloofspraktijk. Door recensies van recente publicaties binnen het vakgebied blijven lezers up-to-date.

EVEN VOORSTELLEN

 

INSPIRARE komt vier keer per jaar uit: januari, april, juli, oktober. Elke jaargang telt twee themanummers (april en oktober) en twee ‘losse nummers’. Meer info over het thema of de ‘losse nummers’ verschijnt rond de publicatiedatum op onze site.

 

INSPIRARE is een voortzetting van het blad SOTERIA en GEESTkracht. Het nieuwe tijdschrift INSPIRARE, dat in oktober 2018 van start ging, geven we vorm met een geheel nieuwe cover én website.

 

Op deze online ontmoetingsplaats vind je regelmatig blogs en artikelen uit ons blad terug die je kunt delen met anderen. Ook kun je via deze site een abonnement op INSPIRARE afsluiten. Klik op de menuknop ABONNEMENT of vul onderaan de pagina je e-mailadres in!

 

Contact opnemen en artikelen insturen

Voor meer informatie of het insturen van artikelen ter beoordeling, kun je mailen met de redactiesecretaris Ilonka Terlouw: redactie@tijdschriftinspirare.nl

Voor artikelen geldt een maximum van 4000 woorden (inclusief voetnoten), maar het artikel mag ook veel korter zijn. Een Exegetische Verkenning is maximaal 2300 woorden (inclusief voetnoten). Een recensie varieert van 400 woorden (boeken tot 200 blz.) tot maximaal 1000 woorden (bij boeken meer dan 500 blz.). Langere recensies enkel in overleg.​

Boeken ter recensie

Boeken ter recensie zenden aan: Boekenredactie Inspirare, p/a Postjesweg 150, 1061 AX Amsterdam

Hoofdredacteur: dr. Miranda Klaver

Eindredacteur: dr. Eveline van Staalduine-Sulman

Boekenredacteur: drs. Teun van der Leer

Webredacteur: Jesse C. Bremmer

Redactiesecretaris: dr. Ilonka Terlouw

Redactieleden

dr. Jan Martijn Abrahamse

dr. Reinhard van Elderen

drs. Rob van Essen

Francisca Folkertsma MA

drs. Jan van Helden

dr. Bernhard Reitsma

dr. Sake Stoppels

dr. Benno van den Toren

dr. Harmen U. de Vries

drs. Ronald Westerbeek

dr. Marco Wittenberg

© 2019 Tijdschrift Inspirare. In samenwerking met uitgeverij Merweboek.

  • LinkedIn Inspirare
  • Facebook Inspirare
  • Twitter Inspirare