top of page
  • Foto van schrijverRedactie Inspirare

Sociale & ecologische gerechtigheid

Bijgewerkt op: 24 aug. 2019

De laatste jaren wordt in toenemende mate erkend dat persoonlijke spiritualiteit en maatschappelijke betrokkenheid niet van elkaar te scheiden zijn. Sake Stoppels heeft daarom samen met gastredacteur Bert Roor een themanummer over sociale en ecologische gerechtigheid samengesteld.Inspiratie daartoe vond Sake in de Anglicaanse theologie. Herman Bouma schrijft over Umojo – een ook in Nederland bekender wordend Afrikaans begrip dat ontmoeting over maatschappelijke grenzen heen behelst. Moses Alagbe brengt

zijn ervaringen in als migrantenpastor en houdt de samenleving en de kerk een spiegel voor. Koos van Noppen reflecteert op de verbazingwekkend felle reacties die zijn pamflet over ons omgaan met de schepping opriep. Embert Messelink laat ons delen in zijn ervaring met en kennis van spiritualiteit en scheppingszorg. Hans Burger leert ons hoe je de Bijbel moet lezen om op het spoor te komen van eerlijk denken over gerechtigheid. Het tweede themanummer geeft u zo een rijk nummer in handen dat hopelijk ook u inspireert en zeker te gebruiken is in intervisie- of andere gespreksgroepen.


Miranda Klaver, hoofdredacteur, en Douwe Visser, redactiesecretaris._________________Foto: Walvis gemaakt van plastic. Tentoongesteld in Utrecht.

Breach - Rob Oo. CC BY-2.0. Via de website flickr.

De helderheid en kleurverzadiging van de foto zijn gewijzigd.

175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page