top of page
  • Foto van schrijverRedactie Inspirare

Waar zien we heil in? De betekenis van het heil in missionair werk.

Bijgewerkt op: 13 apr. 2021

Deze maand komt er een nieuw nummer van het tijdschrift Inspirare uit. In deze blog leest u wat u deze keer van ons kunt verwachten.Tijden van crisis doen een appèl op de missie van kerken en gelovigen. De vele acties en initiatieven van kerken en christelijke netwerken momenteel zijn hartverwarmend. Ze laten zien dat mensen geïnspireerd door het evangelie, praktische hulp willen geven en de eenzaamheid willen verlichten, nu fysieke nabijheid niet mogelijk is. Door alles heen wordt zichtbaar dat het heil van het evangelie alle aspecten van het leven omvat. Het is de liefde van Christus die velen motiveert tot dienstbaarheid, beschikbaarheid en het tegemoetkomen aan de praktische en emotionele noden.


In dit themanummer staat de vraag naar het heil centraal: wat is de betekenis van het heil in onze tijd en wie zit er (nog) op te wachten? Met de toegenomen maatschappelijke betrokkenheid in veel missionaire praktijken kan de vraag naar de onderliggende motivatie, het waarom van missionair werk naar de achtergrond verdwijnen of zelfs vermeden worden.


Voor ons redactielid Sake Stoppels was dit de aanleiding om dit themanummer “Waar zien we heil in” samen te stellen met o.a. Stefan Paas en Gert-Jan Roest. We verwachten dat de verschillende bijdragen uitnodigen voor discussie en gesprek binnen uw eigen kerkelijke gemeente of missionaire activiteiten waarbij u betrokken bent.


Wilt u ieder kwartaal het nieuwe nummer van Inspirare thuis ontvangen? Klik dan op deze link en word lid.

369 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page